tisdag 30 december 2008

Sjuk!

Jag har varit sjuk! Guuud så tråkigt det är. Spysjuka och feber är vad jag råkade ut för i söndags och för mig betyder tyvärr inte det "bara" att bli sängliggande ett par dagar.
Eftersom jag har Addisons sjukdom betyder det dessutom sjukhus.
När jag får feber måste jag dubblera mina doser av kortison för att inte febern ska bli farligt hög. Men om man samtidigt kräks får man ju inte behålla medicinen! Så då var det bara att krypa in i bilen och åka till Torsby sjukhus för att få kortisonsprutor och dropp.
Det jobbiga med Addison är att det är så ovanligt att läkarna knappt vet hur de ska behandla det. När vi kom in på akuten sa jag till en sjuksköterska att jag måste få en kortisonspruta NU. Hon såg högst tveksam ut så då sa jag åt henne att gå till läkaren och begär det, annars kommer Johan att jaga dig... (låter faktiskt lite kul när man tänker på det efteråt).
Till slut fick jag det.
Natten gick bra. Så kom läkarna igår morse och stod som två frågetecken och sa att de måste ringa en specialist och fråga hur de ska behandla mig. Känner man sig trygg då, eller??
Så det slutade nog med att jag har lärt dem en hel del istället...
Hur som helst, imorse var jag feberfri och fick åka hem och det känns så himla bra!
Hoppas ni andra där ute har klarat er bättre från förkylningar och influensa!

/Karina

5 kommentarer:

FRIDA sa...

Hej Karina!

Usch din stackare! Det låter inte alls kul. Hoppas att tanken på förlaget håller dig flytande!

Kan du inte berätta lite mer om vad de har sagt, vilket typ av förlag det är osv. Det är ju rätt spännande att jämföra erfarenheter.

Kram Frida

Annika sa...

Vilken tur att du kan säga ifrån..... man ska ju vara frisk för att orka vara sjuk i dessa dagar..... sonens arbetsgivare har också tillbringat natten på Torsby sjukhus efter att ha skrotat sin timmerbil där uppe nånstans... han är en pratglad lååång själ som inte fick riktigt plats i sängen...:) Syster kom o frågade varför han inte fått en längre o han svarar: Ni pratar ju så kort här uppe så man kan ju inte vänta sig nåt annat än en kort säng heller......:) hon vände o gick... kan inte förstå varför...:) jaja han menade inget illa iallafall..... bara skojade.... Ha det nu så Gôtt på det nya året o jag hoppas att det kommer att gå bra med ditt skriveri.. kram Annika

Lo sa...

Hej. Jag är ute och kollar nya bloggar och hittade din på Annas Infall. Du målar jättefina tavlor! Gillade den i svartvitt speciellt!
Må så gott!
/Lo

Anonym sa...

Hej. Min man fick addison diagnosen i höstas. Intresant att läsa någon annas beskrivning av sjukdomen.
En fråga?? om du missar att ta medicin..typ en helg...vet du då hur kroppens skulle reagera?

Anonym sa...

Hej!
Hoppas att du mår bättre nu. Jag känner igen det där. Var in med magsjuka för någon vecka sedan och åkte hem med penicillin mot urinvägsinfektion och en utskällning av en akutläkare för att jag överdoserat kortison.
Efter lite bråkande ska jag lämna strumaprover i morgon.
Ha det gott och ta hand om dig!
//Lelle