söndag 19 april 2009

Trädgårdsdax

Inte för att jag är någon fena på trädgård. Men jag tycker att det är himla kul att pyssla, lite sådär lagom. Speciellt på våren.
Det här har jag pysslat med:
1. Sått tagetes. Alltså, jag fattar inte varför många inte tycker om Tagetes. Den är hur enkel som helst att odla, den blommor hela sommaren och finns i flera fina färger. Att den är enkel att odla kan jag intyga. Titta på de här små växterna som tittar upp ur jorden trots att jag sådde dem så sent som i förregår!
2. Planterat om Klematis - för femte gången! Nu har de snart varit i varje hörn av trädgården. Inget ställe har varit varmt nog för att de ska börja växa ordentligt. Men nu sitter de i ett sydvästhörn där det blir kokhett. Nu var det väl katten om de inte ska börja växa :)

3. Sått fler blommor. Förutom Tagetes också Stockros, Nimesia, Lobelia, Lejongap och Blomma för dagen.

4. Planterat några Penséer. Visst är de söta!
Nu ska jag gå ut och sätta mig i solen en stund.
/Karina

onsdag 15 april 2009

Färdigvelat

Nu är det färdigvelat. För nu har jag bestämt mig för hur jag ska jobba vidare med bloggen. Jag lägger tills vidare koncentrationen på Karina författar för det är skrivandet som är roligast att skriva om just nu.

Därmed inte sagt att jag kommer att lägga ner den här bloggen. Jag kommer att då och då göra inlägg om husrenovering, måleri, odling och andra projekt. Men de kommer inte att dyka upp regelbundet eftersom jag inte hinner uppdatera två bloggar. Och jag kommer vid de tillfällena att länka från Karina författar så titta in på den bloggen så ser ni när det händer något här!


Hur som helst. Under påsk hade jag och en målarkompis konstutställning, för nionde året på rad under just påsk. Det kom en massa folk och vi sålde en del alster också så jag kan bara summera helgen på ett sätt; hellyckad!


Nästa gång jag visar mina tavlor blir den 17 maj. Var och hur kommer mer info om senare.


Här kommer några bilder från utställningen!
Jag har aldrig målat i enbart svartvitt förut. Men det var kul! Mycket roligare än jag någonsin kunnat drömma om. Därför var det extra kul när så många sa att de tyckte om dem!



/Karina

tisdag 7 april 2009

I valet och kvalet

För ungefär ett år sedan startade jag den här bloggen. Det har varit så himla kul att skriva om mina olika projekt! Men när ett bokförlag hörde av sig och visade intresset för mitt manus för några månader sedan kändes det som att skrivandet tog allt fokus från alla andra projekt. Om det bara är tillfälligt eller inte, har jag ingen aning om, inte
ännu.
I alla fall kändes det så rätt att starta min andra blogg, en ren skrivarblogg, och där har jag skrivit rätt aktiv, på den här bloggens bekostnad.

Att ha två bloggar funkar inte, känner jag. Så nu känner jag mig som en förvirrad kalv på grönbete. Hur ska jag göra? Ska jag lägga ner den här bloggen och bara satsa på skrivarbloggen, eller ska jag behålla båda? Det känns inget bra att ha en blogg där man gör något enstaka inlägg ibland, bara. Det blir liksom varken hackat eller malet.

Som det känns just nu kommer jag att, kanske inte lägga ner, men ta en längre paus från den här bloggen. Vi får se, jag ska tänka lite till innan jag bestämmer mig.

onsdag 1 april 2009

Utställningen närmar sig

Konstutställningen under påsk närmar sig med stormsteg!
Tack gode gud för att jag hade två veckors semester under mars! Då hann jag måla flera tavlor som ska vara med.
Ett tjugotal tavlor hoppas jag kunna visa.
Här är ett par smakprov!
/Karina