fredag 20 februari 2009

Fler arkivbilder och fest

Flygfobi har jag haft i flera år. Ända tills för ett par år sedan då en kompis som flyger motorsegelplan (sportplan) lurade med mig upp i luften några gånger. Första gången var jag skräckslagen men nästa gång var jag så kaxig att jag till och med tog med mig kameran. Blev några rätt fina bilder över Sunne, faktiskt.
Här är Sunne centrum från ovan.
Fryken!
Sunne tätort sett från norr.

Och här bor Svennis :)

För ett par veckor sedan fyllde jag år och samma dag fick jag ett vykort i brevlådan där det stod att jag skulle vara duschad och klar klockan arton imorgon lördag, undertecknat "Tjejerna".
Det blir någon typ av fest, eller nåt. Har ingen aning om vad. Och vill inte veta förrän då, heller. Jag gillar överraskningar! Så det ska verkligen bli jättekul!
/Karina

söndag 15 februari 2009

DKW Junior

Jag har suttit och tittat igenom mitt rätt stora bildarkiv och konstaterat att jag har många bilder som skulle vara roliga att visa. Många av dem kommer från olika projekt jag har grejat med genom åren. Ett av dem var att fotografera min pappas älskade, lilla DKW Junior.

När han och mamma var unga på 1960-talet ägde de just exakt sen sådan här DKW. Genom åren har pappa sagt att det är den absolut sämsta bil han någonsin har ägt, samtidigt är det den enda typ av bil han skulle vilja äga igen.

För tre år sedan blev han sugen på att köpa en och ha som sommarbil. Han började leta - och hittade snart den här pärlan som är helt i originalskick. Visst är den liten och söt!
Och gissa om folk tittar när man kommer körande i den... :)


/Karina

Vilken dag!

Vilket väder! Några minus och klarblå himmel. Kan det bli mycket bättre än så? Jag och ett par kompisar tog med pulkor, korv och bröd till en pulkabacke som ligger nästan granne med deras hus. Där var det redan ett gäng andra korvgrillande pulkaåkare så vi fick dessutom görtrevligt sällskap.
Som om inte det här var bra nog ordnade kompisen så att jag fick testa en massagestol efteråt.
Nu ska jag koka en kopp kaffe. Sen kan inte livet bli så mycket bättre:)

/Karina

söndag 8 februari 2009

Tack för den!

Kolla vad jag har fått! Tack Änglavingad för den!

Till utmärkelsen hör att man ska välja fem saker jag är beroende av. Här kommer de utan inbördes ordning:

1. Sambon och Bosse, min katt. Jag klarar mig inte utan någon av dem!
2. datorn. Tänk att vi hade ett liv innan den!
3. lakrits. Ja, jag är beroende!
4. mina färger och penslar
5. öronproppar. Så att jag får sova ifred för de på punkt ett :)

/Karina

Vilka jag skickar vidare till lägger jag in imorgon!

Mitt älskade skåp

Den av mina möbler som jag tycker allra mest om och som jag skulle ha väldigt svårt att skiljas från är mitt stora skåp. Jag hittade det på en auktion för cirka arton år sedan. Då var det björkfanerat med svartmålade lister, det var så maskätet att någon hade sågat bort nedersta lådan med följden att klaffen var i knähöjd. Det såg helt enkelt bedrövligt ut.
Men det var ändå något med modellen som gjorde att jag föll för det.
Jag köpte det och tog det med hem till pappa som är väldigt duktig på trä. Han hjälpte mig att renovera det, att tillverka nya sidor på nederdelen på skåpet och tillsammans gjorde han och jag en ny låda.
Sedan målade jag det. På den tiden målade jag massor med möbler, tyckte det var så otroligt roligt. Ibland gav jag bort dem, ibland skickade jag iväg dem på auktion. Men det här skåpet kunde jag bara inte göra mig av med när det var färdigt.
Så idag står det i vårt vardagsrum! Sambon vill att vi ska göra oss av med det eftersom det tar sån plats i vårt lilla vardagsrum. Men jag vägrar!
Hur som helst, så här ser det ut!





/Karina


torsdag 5 februari 2009

Kul att fylla år!

Okej. Jag ger upp. Jag erkänner. Jag fyller år idag. Fyrtio år. Usch, vad gammalt det låter. Så gammal är jag faktiskt inte! :)
Jag gillar inte att fira min födelsedag. Det är ju bara ett tecken på att blir allt äldre!
Men just nu får jag nog omvärdera den åsikten litegrann. För det faktiskt roligt att få en massa grattis-sms, presenter, blommor och kort! Det började redan igår. Då gjorde sig en kompis lustig över mitt vackra andranamn :) Tack Anna för den! Plus det jättefina halsbandet.

Imorse fick jag två kanonpresenter av min sambo - en ryggsäck till min bärbara dator, i precis den modell och färg som jag älskar. Plus en mp3-spelare. Så bara jag har skrivit klart här ska jag ta mig en promenad och börja lyssna på Stieg Larssons böcker.

Och sist men definitiv inte minst fick jag det är kortet med posten från mina goa kompisar. Jag ser verkligen fram emot att umgås med er den där lördagen, bara så att ni vet det! Kram på er allihop.

/Karina

måndag 2 februari 2009

Åre

Åreskutan visade sig från sin allra bästa sida när vi var där torsdag - söndag. Inte ett moln på himlen, inte särskilt mycket folk, och kanonfina backar. Jag har ingenting att klaga på utan kan bara konstatera att vi fick en helt kalasfin weekend!

Här är beviset - vi var i Åre!

Till toppen gick en kabinlift. Så här iggensnöat var huset där vi gick ur liften! Häftigt, va!
Ser jag ut att vantrivas, eller :)

Utsikten var helt fantastisk.


Världens längsta liftkö? Men det här var också i princip den enda kö vi stod i. Annars var det bara att köra rätt in i liften. Underbart!
Nu längtar jag bara efter nästa gång vi ska dit. För dit ska vi fler gånger, den saken är klar!
/Karina