onsdag 28 januari 2009

Åre, here vi come!

Imorgon drar vi till Åre för att åka skidor! Det ska bli så himla kuuul! Min sambo bodde och jobbade där som skidlärare i flera år innan vi träffades. Men trots det har vi aldrig varit dit tillsammans fast vi har varit ihop i sju år.
Vi har tänkt tanken många gånger men avståndet på 55 mil har gjort att vi istället har åkt till Trysil som bara ligger 20 mil från Sunne.
Men nu ska det äntligen bli av. Gissa om vi ska åka mycket skidor! Och gissa om jag ska njuta precis som på bilden som vi tog en solig dag i Branäs förra säsongen.
Åre - here vi come!

/Karina

söndag 25 januari 2009

Så här blev det...

Igår var det alltså dags för den årliga maskeraden! Och i år hade vi besök av ett antal kändisar!
Vad sägs om...

Cher...

Asterix och Obelix...

Olyckan...

Dolly Patting...


och.. nej vänta här nu. Har det smugit sig in en neanderthalare också?



Här är gänget samlat! Tyvärr var vi inte lika många som vi brukar på grund av sjukdom och lite annat. Men jag tror inte att jag behöver tillägga att vi hade kul ändå...!

/Karina

Tittskåpet

När förlaget ringde och förklarade att de ville att jag skulle komma till Stockholm för att diskutera min roman "Tittskåpet" hade jag inte tittat på texten på flera veckor.
Gissa om jag såg många fel och brister, främst språkmässigt, när jag tog fram den igen!
Nu har jag jobbat igenom texten två gånger till och vet att jag fortfarande har mycket jobb kvar men det går åtminstone framåt!

Intrigen däremot måste jag ha hjälp med att utveckla. Jag har stirrat på den så mycket och länge att jag inte ser felen och bristerna längre.
En sak som jag har funderat en del över är om mördaren är för lätt att genomskåda.
Därför ska jag lägga ut ytterligare ett villospår, så att ytterligare en person blir en potentiell mördare. Den personen hade skäl att mörda redan innan, men nu ska jag förstärka dem lite.

Och så var det det här med namnet... vad tusan ska romanen heta? Jag har funderat väldigt mycket över det och har inte en enda god idé. Jag ska fortsätta tänka...

Igår var det då dags för den årliga maskeraden Bonn-Knut utanför Sunne. Kul som vanligt!!
Lägger ut lite bilder från tokeriet ikväll.

ha en bra dag!

/Karina

måndag 19 januari 2009

Maskerad

Nu närmar sig maskeraden med stormsteg. Kläderna är nästan helt fixade och det känns som att vi har fått till det rätt bra!

Grejen med killarna är att de alltid ska vara tjejer - och så lättklädda som möjligt. Och i år tror jag faktiskt att min sambo sätter personligt rekord i lättkläddhet :) Bilder kommer på det till helgen. Så länge lägger jag ut en bild på hur han och jag såg ut för några år sedan när vi var utklädda till ett mc-gäng, eller som vi säger här på vischan, vi var bonn-knuttar :)

Vem som är vem på bilden? Gissa en gång!

/Karina

torsdag 15 januari 2009

Konstutställning

Till påsk ska jag och en målarkompis (Ingbritt Nilsson) ha vår årliga konstutställning i Ingmårs bygdegård, några kilometer norr om Sunne. Vi passar på att ha utställning samtidigt som Övre Fryksdalens Konstrunda arrangeras.
I år är det faktiskt nionde året på rad! Utställningen är en av årets höjdpunkter, det brukar komma massvis med folk så det är jättekul!
På grund av jul, nyår och kontakter med förlaget har jag inte målat något sedan i mitten av december. Men det ska det bli ändring på nu. Idag började jag på den här tavlan. Vi får väl se om det blir något av den...

/Karina

lördag 10 januari 2009

Jag ska träffa dem!!

s

Nu är det bestämt. Jag åker till Stockholm för att träffa förlaget i mitten av februari. ÅÅÅÅÅ det ska bli så spännande! Jag längtar så...
Vad som kommer att hända efter det har jag ingen aning om men min kompis Anna har gått händelserna i förväg och gjort ett bokomslag till mig :) Och det blev så jääääkla bra! Skulle gärna vilja visa det men jag avvaktar lite....
/Karina

fredag 9 januari 2009

Förvirrad

Det är så många tankar som brusar runt i huvudet på mig just nu att jag inte får något vettigt gjort.
Tankarna kretsar kring om förlaget kommer att höra av sig igen, om de fortfarande vill att jag ska komma på besök i januari. Så väntar maskerad den 24:e och det är massor med kul jobb som ska göras inför den. Vi ska till Åre veckan efter och ovanpå allt det här fick jag ett samtal från Uppsala sjukhus där de frågar om jag vill ingå i ett testgrupp för en ny medicin för min sjukdom. Det skulle jag vilja... grejen är bara den att jag då måste åka dit redan nästa vecka ett par dagar. Känner att jag inte riktigt mäktar med allt som händer just nu!
Är så sugen på att börja måla inför konstutställningen i påsk (ska berätta mer om den i ett senare inlägg). Men det här med förlaget snurrar som en tvättmaskin i huvudet och nu när jag har läst igenom manuset med "friska" ögon ser jag att det krävs hur mycket redigering som helst! Så nåt måleri blir det inte de närmaste dagarna. Jag måste försöka få bättre ordning på texten. Om de nu skulle höra av sig igen.....

Hur som helst, det viktigaste av allt är att brorssonen kommer hem idag. Längtar så efter att få krama honom!

/Karina

måndag 5 januari 2009

Lycka!

Förra veckan var minst sagt omvälvande. Först sjukhusbesök, därefter förlaget som hörde av sig.
Men nummer ett av alla händelser var den i lördags. Ända sedan min brorsas pöjk var född har vi vetat om att han har ett "hål i hjärtat", ett hål som måste lagas. I våras var de till Göteborg för att försöka operera via titthålsoperation men hålet var för stort.
Så i lördags skulle de operera honom på traditionellt sätt. Jag har haft ont i magen hela veckan för detta och kunde varken äta eller göra något vettigt under lördagen då jag gick och väntade på ett besked om hur operationen hade gått.
Gissa om jag var lycklig när mamma ringde och berättade att OPERATIONEN HADE GÅTT BRA!
Jag var så lättad att jag grät.
Och brorssonen hämtar sig så smått. Igår hörde jag att han var ledsen över att inte kunna spela tv-spel. Det såg jag som ett friskhetstecken.
Nu längtar jag väldigt mycket efter att träffa honom.

/Karina