fredag 31 oktober 2008

Julutställning

Jag funderar på att arrangera en liten julutställning hemma i min ateljé. Tanken är att jag i så fall ska visa mina tavlor men också att låta några kompisar ställa ut sitt hantverk.
Det är med skräckblandad förtjusning jag tänker på det. Förtjusning för att jag behöver såna här saker att se fram emot när jag målar, det inspirerar mig!
Skräcken i det hela är att arrangera något här hemma. Men vi byggde ju faktiskt ateljén på det viset så att jag ska kunna arrangera en liten utställning om jag vill så det var väl katten om det inte skulle bli av! :)
Här är några halvfärdiga alster som jag i så fall kanske kommer att visa hur de ser ut när de är färdiga!



/Karina


torsdag 30 oktober 2008

Mys

Så här mysigt har jag det när jag sitter vid datorn och skriver...

/Karina

tisdag 28 oktober 2008

Djurhemmet Gläntan del 3

Jag skriver på min historia Djurhemmet Gläntan så att fingrarna glöder. Det är så sanslöst roligt! Och spännande att se hur historien utvecklas, hur personer jag inte hade en aning om skulle vara med i berättelsen liksom bara knackar på och pockar på uppmärksamhet. Mycket faschinerande, trodde faktiskt inte att jag hade så mycket fantasi.
Imorgon skulle jag ha jobbat fram till klockan tre men ska istället börja tre och jobba till nio. Passar mig perfekt. Då kan jag ägna förmiddagen åt att skriva. Det är nämligen då min hjärna är mest skärpt. Allra mest perfekt tycker jag att det är att gå upp vid halvåtta, äta frukost och starta datorn och börja skriva vid åtta, med en stor kopp kaffe. Mmmm.... då trivs jag väldans bra!

Imorgon kväll ska sambon ha halloweenfest på fritidsgården han jobbar på. Ska dit och sminka honom innan, lägger förmodligen in en bild på spektaklet imorgon! :)

/Karina

torsdag 23 oktober 2008

Ny maskeradgarderob

Så här ser det ut i min maskeradgarderob nu. Jag älskar att gå på second hand-affärer. De är riktiga guldgruvor. Bara man tänker till kan man sy om kläder till de mest udda och roliga utstyrslar. Här nedan följer några smakprover på sånt jag fixat till genom åren! Och här är smakprov på min samling av glasögon!
Vad sägs om en DiLevaklänning...
Abba är väl alltid lika aktuella...
eller den här utstyrseln som jag hade en gång när vi klädde ut oss till ett mc-gäng...

Sjörövare kan man också vara....
Och här är favoriten; Bunnyutstyrseln som min kära sambo haft på sig på en maskerad (!!)

/Karina

Storstädning...

håller jag på med i källaren just nu. Jag har blivit förkyld och är egentligen rätt hängig men förgyller tillvaron med att möblera om. Och tänk vad bra det är att göra det ibland! Har snart fått ihop ett helt lass med skräp som jag ska köra till tippen. Och dessutom får jag ordning på maskeradkläderna. Jag håller precis på att skapa ett "kulrum" med min samling hattar, solglasögon och annat...
I eftermiddag eller kväll lägger jag in lite bilder på vad som finns i mina gömmor!

/Karina

lördag 18 oktober 2008

Sorgligt...

...är det att den här kvinnan stänger sin maskerad- och kostymateljé.
http://www.vf.se/Hela-livet/Reportage/2008/Oktober/Vecka-42/Bakke-gor-sorti-i-Bakers-BBC-blasa.aspx
Jag var dit en gång och blev helt såld. Jag och sambon skulle på 1920-talsbröllop och skulle hyra kläder till det. Vi gick där i nästan två timmar och jag kunde nästan inte förmå mig att åka hem! Jag älskar nämligen maskerader. Och inte minst - att samla maskeradkläder!
Jag har ett litet maskeradförråd i källaren men har redan växt ur det. Så jag har funderingar på att möblera om, att ockupera ett större rum i källaren. Och sambon säger att det är okej - bara han slipper hjälpa till. Visst är han helt fantastisk!

/Karina

måndag 13 oktober 2008

Djurhemmet Gläntan del 2

Nu har jag börjat få form på första delen av historien. Men plötsligt passar det inte alls in att den person jag tänkt skulle bli mördad utan nu är det en annan i föreningen som råkar ut för mördaren. Det passade helt enkelt inte in på den personens personlighet att bli mördad :-)
Det är just det här som är så faschinerande när man skriver. Jag har personerna väldigt grovt tecknade i huvudet innan jag börjar skriva. När jag väl kommer igång får de eget liv. De tar egna beslut i historien och utvecklas kanske i en helt annan än riktning än vad jag tänkt mig från början. Men det är ingen idé att protestera - det är bara för mig att skriva ner det.
Det kanske låter knäppt men det är faktiskt så det funkar. Åtminstone för mig.
Och det är såååå himla roligt att leva i fantasins värld en stund varje dag.

ha en bra kväll!

/Karina

söndag 12 oktober 2008

Florist

Vet ni va!!!! Jag har anmält mig till en floristkurs! Det känns så roligt att jag nästan inte fattar att det är sant. Det handlar om en tvåveckorskurs i Göteborg i mars nästa år. Då ska jag förhoppningsvis lära mig grunderna i floristyrket!
Vi får se vad det kan leda till så småningom!

/Karina

lördag 11 oktober 2008

Fördelen...



...med hösten är att jag får sån lust att måla igen. Speciellt när det är mörkt ute, regnet öser ner och man får dra på sig en varm tröja. Att då ha en pensel i handen, då trivs jag allra bäst...
Trevlig helg!
/Karina

måndag 6 oktober 2008

Underbart!


Visst är det underbart när man har städat, huset känns fräscht och fint och man kan sätta sig med en kopp kaffe och njuta.
Men... är det verkligen så rent som man tror? Det är bara att erkänna - nej, det är det inte.
Inte precis överallt.
Det finns ställen som man hoppar över alldeles för ofta. Ni vet, de där utrymmena som man liksom aldrig kommer åt. Som man ständigt tänker på men allt för sällan städar.
Och som man ständigt har dåligt samvete för.
Under helgen började jag måla om vissa delar i köket såsom allt trä runt luckorna och alla lådor och skåp på insidan. Och nu har jag rengjort ett av mina dåliga samveten - utrymmet bakom spisen. Nu är det skinande rent - och dessutom nymålat.
Och jag känner mig sååååååå nöjd!
Och det var väl katten om jag inte skulle börja med att dra fram spisen lite oftare. Jag kan ju inte skylla på att det är svårt, den har ju för sjutton hjul! :-)
/Karina

lördag 4 oktober 2008

Plastmatta

Nu har jag börjat virka en turkos plastmatta som jag har tänkt ha i rummet med lampan vars lampskärmar jag klädde med just såna här plastband.

Och som jag säkert nämnde när jag hade virkat den vita plastmattan, jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva att jag blev svett bara av att sitta och virka! Men det gör jag, för det går tungt, tungt trots att jag med jämna mellanrum doppar virkkroken i olja...


/Karina