lördag 28 juni 2008

Blommor







Jag älskar blommor! Och är så glad över att det mesta jag har sått faktiskt också har blivit blommor. Tyvärr blommar de inte så mycket än men det kommer nog det med.

I rabatten har jag en liten kul detalj, en regnmätare som min pappa har gjort...

/Karina

måndag 23 juni 2008

Körigt

Nu har det varit stendött på bloggen i en vecka men jag lever fortfarande!
Det har varit några köriga dagar. Dagarna innan midsommar höll jag på att röja gården efter takbytet, ville ju få det fint till midsommar.
Det var ett tungt jobb, riktigt tungt, och på midsommarafton upptäckte jag att jag var röd i ena ögat. Förmodligen har ett blodkärl brustit, kanske för att jag lyfte så mycket tungt. Så nu kan jag säga att jag inte ser fager ut! Rådgivningen sa att det kan ta någon vecka innan det försvinner också... :-(
Under midsommar var det minst lika körigt, jobbade midsommardagen och hade fest hemma på kvällen. Himla kul, men nu är det skönt att vardagen är tillbaka så att man får tid att vila.

/Karina

tisdag 17 juni 2008

Blå lagårn






Igår hängde jag upp några av mina tavlor på Blå Lagårn utanför Arvika. Blå Lagårn är ett paradis för alla konstnärer. Man hyr in sig på en plats, några få meter per man, och i gengäld betalar man en liten summa plus är där och jobbar en eftermiddag under sommaren. Utställningen öppnar vid midsommar och håller på fram till början av augusti.
Det är verkligen kanon! Det finns plats för i princip hur många utställare som helst och ingen ratas på grund av att man inte är tillräckligt duktig.
DET är konst för mig.
Tyvärr är det inte riktigt på det sättet på den ort jag bor. Det finns bara några få gallerier och de tar i stort sett bara in kända konstnärer. Om jag hade en stor lagård skulle jag härma och göra samma sak. För jag vet att det finns så många duktiga och kreativa människor ute i stugorna. Problemet är bara att de inte har någonstans att visa upp sina grejer. Visst är det synd!

Ha en bra dag!

/Karina

ps. idag ska jag äta nävgröt och fläsk på lunchen. MUUUUUMS!

lördag 14 juni 2008

Halsbandet klart

Nu är halsbandet klart! Gjorde det sista framför filmen "Kate och Leopold" igår kväll. Nu är jag redo för att fira midsommar!

/Karina

onsdag 11 juni 2008

Under tillverkning

Halsbandet börjar ta form. Skickar ny bild när det är klart!

/Karina

tisdag 10 juni 2008

Hutlöst lat...

... ja, det har jag definitivt varit. Med gott samvete. Men nu är det inte riktigt lika varmt längre och plötsligt börjar energin återvända! Igår planterade några blommor som jag har sått, bland annat Lejongap, Nimesia och Lobelia som jag har planterat i rabatter och krukor. Dessutom fick jag ett helt gäng Penséer från en granne, gula och blå. Hon säger att de står sig hela sommaren bara man hela tiden plockar bort döda blommor så jag ska göra ett försök! Tyvärr har jag inte så mycket hopp om att de är lika fina i augusti om jag känner mig själv rätt...
Dessutom köpte jag en så himla fin tunika i måndags så nu måste jag bara göra ett halsband som passar den...
Foton på allt detta kommer under dagen eller kvällen

Ha det gött!

/Karina

torsdag 5 juni 2008

Lat - och stolt igen

Någon mer än jag som blir lat när det är varmt? :-)
Har massvis att göra här hemma, både roliga och tråkiga saker. Bland annat ska trapphuset göras klart men jag har ingen lust när solen skiner! Och jag har faktiskt lovat mig själv att jag FÅR vara lat just nu. För de där riktigt fina sommardagarna är ju så få!
Visar därför istället en bild på den sak som jag är allra mest stolt och glad över här hemma. Nämligen väggklockan som pappa gjorde åt mig för några år sedan. Visst är den fin?! Pappa är så otroligt duktig på att jobba med trä. "Ge mig en ritning, bara" brukar han säga när jag frågar om han möjligen skulle kunna tänka sig att göra en viss grej.
Den här klockan finns i tre exemplar, han och mamma har en liksom brorsan. Förebilden är en klocka som min mormor och morfar hade.
/Karina

onsdag 4 juni 2008

Klar!

Nu är rabatten klar! La dit stenarna under helgen och blev jättenöjd. Ska bara plantare någon mer blomma, så småningom. Bosse passar på att inspektera också. Vi håller samtidigt på att byta tak på huset. Det är snart klart och det ska bli så himla skönt att få röja undan all bråte som ligger och dräller på gården.
Det har varit en hel del jobb med att byta tak. Men vi har i alla fall haft fin utsikt under tiden :-)

För övrigt en bild på Bosse som jag tyckte var så himla fin.

/Karina